Eliminació de Tatuatges

Eliminació de Tatuatges
A ImaigVic eliminem Tatuatges.

 

Eliminació de Tatuatges i Taques a la Pell

Cada vegada hi ha més gent que s’anima a desempallegar-se dels tatuatges. La motivació d’aquestes persones pot ser molt variada, i va des de limitacions laborals, passant per tatuatges molt desgastats, imatges o noms que els recorden a persones que ja no formen part de la seva vida, tatuatges que ja no els agraden o que formen part del passat… Avui dia, això de que els tatuatges són per tota la vida és aigua passada.

La tècnica d’eliminació de tatuatges consisteix en un làser que s’aplica sobre la superfície de la zona tatuada de la pell. El làser es cuida de destruir els pigments de la tinta, de manera que es fragmenten en petites partícules que es tornen a absorbir per l’organisme i que s’eliminen per mitjà del sistema limfàtic.

És una tècnica no lesiva per la pell, ja que recupera la seva aparença, però durant el tractament provoca una sensació de dolor semblant a la cremada d’una cigarreta o la fuetada d’una goma elàstica. Per sort, el dolor no és molt prolongat i en la major part dels casos, les ganes de desfer-se del tatuatge són més fortes. Per pal•liar el dolor s’aplica una pomada anestèsica.

Els tatuatges són molt variats i les tècniques també, de manera que la seva eliminació es veu condicionada i no tots els tatuatges s’eliminen igual de bé. Els més fàcils d’eliminar són aquells que estan fets amb tintes inestables, els que tenen poca densitat i tenen menys partícules de tinta. Per altre banda, els que es troben llocs en què hi ha pell fina també tenen tendència a eliminar-se més ràpid, tot i que les tintes vermelles, blaves i grogues són les més resistents.

Calcular quantes sessions es necessiten és bastant complicat però normalment volta entre les 6 o 10 sessions. Les sessions no poden ser seguides, sinó que han d’estar espaiades per cinc setmanes, de manera que l’eliminació d’un tatuatge és llarga.

Un cop ens hem sotmès a una sessió, hem d’aplicar una crema antibiòtica i tapar la zona amb un apòsit a diari fins que la pell estigui recuperada. Després hem d’evitar l’exposició solar i hem d’hidratar molt la pell. La millor època per començar és la tardor o l’hivern. A l’estiu també ho podem fer, tot i que s’ha de tenir cura amb el sol i els banys.

Com hem vist, eliminar un tatuatge no és gens fàcil i porta temps, de manera que també es pot optar per modificar-lo o per tatuar a sobre d’aquell tatuatge que voleu eliminar alguna cosa més adient.

ImaigVIC
Centre medic i Estètic
Dra. Rosa Mº Avellaneda