L’importància de desmaquillar-se

L’importància de desmaquillar-se

El cuidat de ldesmaquillara pell és fonamental, ja que és la nostra carta de presentació, el rostre és el primer que veiem de les persones, per això és molt important mantenir una bona higiene facial.

Durant el dia el rostre acumula grassa, a més de brutícia i altres residus que es troben a l’ambient. Si a tot això, li afegim el maquillatge, el nostre rostre és més propens a agafar infeccions a la dermis del cutis.

És molt important l’hora en què ens netegem el rostre, és a dir, l’ho ideal és fer-ho dos cops al dia; un abans d’anar a dormir, perquè el rostre quedi net de brutícia a més de netejar els porus i l’altre un cop al matí per eliminar qualsevol resta que hagi quedat al dia anterior.

 

Perquè ens hem de desmaquillar?

Per tenir una pell neta i oxigenada: Netejant el maquillatge no només eliminem el producte, sinó que a més totes les cèl·lules mortes de la pell i la brutícia que hàgim pogut acumular. D’aquesta manera deixarem la pell totalment al descobert i facilitarem l’oxigenació.

Evita l’envelliment de la pell: És molt important mantenir la pell ben neta abans d’anar a dormir, ja que a la nit és quan més es regeneren les cèl·lules de la pell. Si no ens desmaquillem, s’accentuen les arrugues, les línies d’expressió i les taques.

Prevé l’acne: Tant el maquillatge com la pol·lució generen l’obstrucció dels porus i impedeixen la regeneració cel·lular de la pell. Amb la neteja facial evitarem granets i els punts negres.

Ulleres molt marcades: Quan no retirem el maquillatge dels ulls de manera correcta, ens podem trobar en què el contorn de l’ull vagi agafant de mica en mica un color més fosc.

La pell perd lluminositat: Al no eliminar tots els residus de la pell, impedim la nutrició fent que la pell estigui més apagada i perdi frescor, hidratació i lluminositat.

Pestanyes dèbils: Una altra part important de desmaquillar són les pestanyes, ja que, si deixem contínuament restes de màscares de pestanyes, es deshidraten, es tornen més dèbils i fines, es trenquen i cauen.

Intolerància als cosmètics: No desmaquillar-se pot tenir conseqüències més greus com és de desenvolupar, a la llarga, intolerància a certs productes cosmètics o a alguns ingredients químics en la seva composició.

Dermatitis i al·lèrgies a la pell: si no seguim una rutina de retirada de maquillatge i neteja facial correm el risc de desenvolupar problemes dermatològics com la dermatitis i al·lèrgies que faran que la pell es descami, es torni ultrasensible i apareguin vermellors.

 

Amb què ens hem de desmaquillar?

A cada pell li correspon un mètode i uns productes desmaquillants adequats a les seves característiques.

Per pells grasses és convenient utilitzar gels i per pells seques es recomana una textura més cremosa. S’ha de tenir en compte no fer una neteja excessiva, ja que podem eliminar la capa lipídica de la pell i desprotegir-la, quedant exposada a contaminants i al sol.

 

Font: Get the Look